Mad og vin udflugter

Gardasøens kulturelle højdepunkter er mad og vin - den frugtbare jord kombineret med det milde klima og gamle lokale traditioner.

Mad og vin udflugter

Gardasøens kulturelle højdepunkter er mad og vin - den frugtbare jord kombineret med det milde klima og gamle lokale traditioner.

Bardolino, byder på interessante vinruter i søgen efter den autentiske smag.

Det er også det ideelle udgangspunkt for at udforske Valpolicella, et kuperet vinområde øst for søen, kendt for dets sødme (det er her den berømte Amaronevin produceres). Området byder derudover på gamle fascinerende villaer, kirker og kapeller der vidner om en en rig fortid.

Vinruten – Bardolino

Vinrankerne omkring Bardolino vokser i pre-alpine og samtidigt mildt solområde, hvilket er med til at give en behagelig vin.

Internationale anerkendte vine som Bardolino Classico eller Superior og Chiaretto er bare nogle af områdets vine med de primære druesorter Corvina, Corvinone, Rondinella og Molinara fordelt over 16 kommuner.

Dette giver en god mulighed for at opleve og følge vinruten der snor sig cirka 80 km langs vinmarker, lokale vinproducenter og traditionelle spisesteder.

Bardolino er et perfekt sted at udforske klassiske italienske retter og samtidigt smage på nye lækre retter med ferskvandsfisk fra Gardasøen ledsaget af majspolenta, suppe eller pasta.

Andre populære vine fra Garda-området er Merlot, Cabernet og Vin Santo, samt Garda Classico Groppello og hvidvinen Lugana fra den sydlige del af søen.

Ekstra Jomfru olivenolie – Garda

Dyrkning af oliven ved Gardasøen har en lang tradition: det var de store klostre i det nordlige Italien, der i middelalderen der udviklede dyrkningen af oliven.

Ekstra jomfru oliven olien fra Garda er delikat og rund i smagen og er rig på naturlige antioxidanter (vitaminer E og polyfenoler)

Den er kendetegnet ved en blanding af den friske duft af nyslået græs, æble og mandel.

Olivenolien, passer selvfølgelig perfekt til retterne fra Garda-området, det er en essentiel ingrediens til at forbedre smagen af søens fisk.

Bardolino er det ideelle udgangspunkt til at opleve dette aromatisk produkt og man finder adskillige salgssteder og olivengårde hvor den lokale olie kan købes.

Vinsmagning

En ideel måde at kombinere turisme, mad og vin er at tage på vinsmagning, hvor man både smager på varerne og opnår en dybere forståelse af produktet gennem dyrkningsmetoderne og dets traditioner.

Vi anbefaler et besøg hos vinproducenten Guerrieri Rizzardi der stammer fra begyndelsen af tyvende århundrede.

En sammensmeltning af to gamle vinkældre: Greverne Guerrieri, ejere med vinmarker og vingård i Bardolino, og Greverne Rizzardi, med vinmarker i Valpolicella siden 1678.

Virksomheden ligger idag i Bardolino, i en historiske bygninger, der har tilhørt familien siden 1450. Alle druerne kommer udelukkende fra deres vinmarker med vinkælder placeret direkte i det navngivne område.

Lige så imponerende er besøget i den smukke have Pojega, der også ejet af greverne Rizzardi, – kendt for sin skønhed og arkitektoniske arv og blomster. I den rustikke kælderen kan man smage og købe vinen og ekstra jomfru olivenolien produceret på gården. Guidede ture i de gamle drivhuse fra det attende århundrede kan reserveres (ca. 2 timer) for grupper på minimum 15 personer. Haven er beliggende i Pojega, Negrar i Valpolicella (ca. 30 km fra Bardolino).www.pojega.com