En ideel måde at kombinere turisme, mad og vin er at tage på vinsmagning, hvor man både smager på varerne og opnår en dybere forståelse af produktet gennem dyrkningsmetoderne og dets traditioner.
Vi anbefaler et besøg hos vinproducenten Guerrieri Rizzardi der stammer fra begyndelsen af tyvende århundrede.
En sammensmeltning af to gamle vinkældre: Greverne Guerrieri, ejere med vinmarker og vingård i Bardolino, og Greverne Rizzardi, med vinmarker i Valpolicella siden 1678.
Virksomheden ligger idag i Bardolino, i en historiske bygninger, der har tilhørt familien siden 1450. Alle druerne kommer udelukkende fra deres vinmarker med vinkælder placeret direkte i det navngivne område.
Lige så imponerende er besøget i den smukke have Pojega, der også ejet af greverne Rizzardi, – kendt for sin skønhed og arkitektoniske arv og blomster. I den rustikke kælderen kan man smage og købe vinen og ekstra jomfru olivenolien produceret på gården. Guidede ture i de gamle drivhuse fra det attende århundrede kan reserveres (ca. 2 timer) for grupper på minimum 15 personer. Haven er beliggende i Pojega, Negrar i Valpolicella (ca. 30 km fra Bardolino).www.pojega.com